2011. november 9., szerda

kesudiós karfiolcurry

hozzávalók (5 adag):
1 fej (1000 g) karfiol*,
1 db nagy (200 g) hagyma*,
3 gerezd fokhagyma*,
100 g kesudió,
1 doboz (400 ml) kókusztej,
300 g tofu*,
200 g zöldbab*,
'curry' fűszerkeverék (koriander, római kömény, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, görögszéna, kurkuma, bors),
só,
korianderzöld*

150 g barnarizs*

A karfiolt kis rózsáira bontjuk/vágjuk (falatnyi méretűre), a kesudiót száraz serpenyőben óvatosan megpirítjuk és félretesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra kockázzuk, a zöldbabot, ha friss, feldaraboljuk. A tofut centis kockákra vágjuk.
A kókusztejet felnyitás előtt alaposan összerázzuk, a felét nagy serpenyőben, közepes lángon felforraljuk, a sót és a curryport csomómentesen elkeverjük benne. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a fokhagymát, egy percig főzzük, majd belekeverjük a maradék kókusztejet és a tofu- kockákat. Hagyjuk újra felforrni, majd jöhet bele a zöldbab és a karfiol. Ha a kókusztejet sűrűnek/kevésnek találjuk, hígíthatjuk 150 ml vízzel. Lefedve puhára pároljuk a zöldségeket. A tűz lezárása után beleszórjuk a kesudiót. Tálaláskor meghinthetjük apróra vágott korianderzölddel.

forrás: 101Cookbooks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...